Home Voksenuddannelse

Voksenuddannelse

En voksenuddannelse er ganske kort beskrevet en uddannelse, som kan tages som et supplement til din tidligere uddannelse. Der findes et væld af forskellige uddannelser at vælge imellem. Der er nemlig både voksenuddannelser, der fungerer som et supplement til de erhvervsrettede uddannelser såvel som de almene uddannelser. Herunder kan du tage et kig på, hvordan en voksenuddannelse fungerer og dermed afgøre, om en sådan uddannelse kunne være noget for dig.

Hvad går en voksenuddannelse ud på?

Som nævnt ovenover, så er en voksenuddannelse et ekstraordinært tilbud, der hjælper voksne danskere på vej til at opfylde deres drømme for fremtidige jobs. En voksenuddannelse kan være ganske fordelagtig for dig, der vil bygge videre på den viden, du fik fra dit gymnasieforløb eller fra din svendeprøve. Som nævnt før, er en voksenuddannelse nemlig for alle voksne, der ønsker at føje ekstra nyttig viden og erfaring til CV’et.

Hvordan kan en voksenuddannelse hjælpe mig videre i jobsøgningen?

Hvis du i øjeblikket allerede har færdiggjort en uddannelse men har brug for ekstra erfaring og viden til at få drømmejobbet, så kan en voksenuddannelse hjælpe dig rigtig godt på vej. Dette gælder uanset, om du ønsker at tage en erhvervsrettet voksenuddannelse eller en almen voksenuddannelse. Her kan du være sikker på, at uddannelsen giver dig lov til at gøre brug af dine erfaringer fra jobmarkedet eller fra din tidligere uddannelse, således at du selv kan skræddersy dit nye uddannelsesforløb.

Kan jeg tage en voksenuddannelse selvom jeg er i job?

Der er årligt rigtig mange danskere, der vælger at tage deres voksenuddannelse, mens de er i job. Dette kan enten være på grund af en forfremmelse, der kræver lidt ekstra erfaring eller på grund af egen interesse for at opnå ny viden indenfor et givent område. Uanset hvad, er det altid muligt at tage en voksenuddannelse som supplement til et job. Mange uddannelsessteder har da også taget højde for de kursister, der er i job, således at tidsrummet for kurserne passer ind i de fleste arbejdsskemaer. Derudover kan du, hvis du på nuværende tidspunkt er i job, søge om at få lov at tage en voksenuddannelse med løn. Dette er dog naturligvis ikke altid tilfældet, men nogle arbejdspladser tilbyder voksenuddannelse med løn til deres ihærdige ansatte. Dette er da også klart en fordel, idet en voksenuddannelse ikke er gratis. Her skal kursisterne nemlig selv betale for undervisningsmaterialer og andre supplerende kurser.

Værd at vide om en voksenuddannelse

Som nævnt før, så kan alle, der har brug for det, tage en voksenuddannelse. En sådan uddannelse varierer meget i tidshorisont, men generelt er det en uddannelse, der strækker sig over en kort periode. Derudover kan du søge om en særlig SU voksenuddannelse, hvis du for eksempel ikke er i job og har brug for finansiel støtte for at kunne gennemføre din voksenuddannelse. Alt dette er dog op til de enkelte voksenuddannelser, og du bør derfor altid ringe og forhøre dig om dine muligheder hos din nærmeste uddannelsesinstitution for voksne. Slutteligt er det også værd at nævne, at du kan tage din voksenuddannelse, hvor end det skal være. Denne slags uddannelse findes nemlig overalt i landet, og du kan dermed finde din voksenuddannelse København såvel som voksenuddannelse Aarhus.