Home Artikler 3 generelle egenskaber, der kan hjælpe dig i din jobsøgning

3 generelle egenskaber, der kan hjælpe dig i din jobsøgning

899
0
efteruddannelse

Ofte når man er under uddannelse, er der rigtig meget fokus på de hovedfag, man altid har specifikt til den uddannelse, man er i gang med at tage. Det er selvfølgelig helt naturligt, da det jo er inden for det fag du gerne vil blive klogere og uddanne dig.

Hvad de sjældent fortæller på uddannelserne er nogle af de mere generelle egenskaber, som man tit kan lære, der vil hjælpe når man skal søge job.

Her får du tre egenskaber, som ikke nødvendigvis har noget at gøre med din uddannelse, men som helt sikkert vil hjælpe dig på din jobsøgning.

Hav styr på teknikken

Uanset hvilket job man finder sig selv i nu til dags, så er det stensikkert, at man, som minimum, laver en del af sit arbejde foran en computer.

Derfor er det en rigtig god idé at have styr på de forskellige styresystemer, man kan ende med at blive stillet over for, når man først får stukket end firma computer i hånden. Så uanset om din firmacomputer kører med Windows, eller et andet system, så vil du i forvejen være godt forberedt.

Generelt er det en fordel at have styr på Alt-til-Windows.dk. Windows kan meget mere end de fleste ved, og det kan hjælpe dig at have viden om mange af disse ting.

Bliv superbruger til office-pakken

Udover at kunne tackle Windows eller et andet styresystem på din computer, så er det få uddannelser, der har fokus på at lære Microsoft office-pakken indgående at kende.

Microsoft office-pakken bruges på stort set alle computere og ved at uddanne dig selv til superbruger i office-pakken, er du allerede et godt skridt foran mange andre.

Uanset om du skal bruge Excel, Power Point eller et andet office-program på din computer, så vil du takke dig selv for at kunne anvende formler i Excel, eller bare lave en rigtig flot Power Point præsentation, så det ser professionelt ud.

Mange professorer og akademikere går ikke op i, hvordan deres materiale fremvises når de skal holde en præsentation. I stedet er det ofte en mur af tekst, der ikke er så interessant at kigge på. Her taber man allerede manges opmærksomhed fra start, frem for at fastholde deres interesse med en lækker præsentation.

Lær at tale og præsentere for andre

Den sidste egenskab, som det heller ikke er alle uddannelser, der lægger vægt på at lære deres studerende, er at kunne stå foran andre personer og holde en tale eller præsentation. Én ting er at kunne lave en flot præsentation i Power Point.

Noget andet er at kunne stå og fremføre indholdet med overbevisning og selvsikkerhed. Det er praktisk talt umuligt at gå igennem et job uden, at man på et tidspunkt skal stå og fremlægge en præsentation eller nogle resultater foran mennesker, man ikke kender. Eller sågar nogen længere oppe i virksomhedens hierarki.

Derfor vil du gøre dig selv en tjeneste ved at have trænet at holde fremlæggelser eller præstationer for andre mennesker i løbet af dit uddannelsesforløb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here